hírek

továbbra is nyitva tartunk

2020. Március. 11.

 TÁJÉKOZTATÓ a Korona Vírussal kapcsolatban

A megszokott nyitva tartás mellett, a kormány 2020. március 11-i felhívásának megfelelő higiéniai feltételekkel és szabályok betartásával várunk benneteket!

A személyzetünk, a recepciósaink és az edzőink, felelősségteljesen végzik munkájukat és betartják a megelőzéssel kapcsolatos óvintézkedéseket.

Ezúton szeretnénk Titeket is megkérni, hogy a közösségünk és a saját egészségetek érdekében fokozottan figyeljetek oda a következőkre:

 • Külföldi tartózkodás után, kérünk, hogy lehetőség szerint legalább 2 hétig ne látogasd termünket!
 • Kérjük akkor se látogasd a termet, ha a Korna Vírus bármelyik tünetét tapasztalod magadon!
 • A terembe érkezéskor mindig mossatok kezet, meleg szappanos vízzel (20 - 40 másodpercig), ehhez használjátok a kihelyezett fertőtlenítő hatású kézmosó szappanokat!
 • A teremben lévő gépeket, berendezéseket és az edzés során használt (kézi súly, matrac, jóga szőnyeg, fitball labda, gumikötelek és egyéb) eszközöket minden esetben fertőtlenítsétek (a kihelyezett fertőtlenítő szerekkel), használat előtt és után!
 • Használjatok törölközőt! Ha otthon felejtenéd, kérj a recepción!
 • Lehetőleg kerüld a testi kontaktust edzőtársaiddal! A kézfogás helyett -átmenetileg- használjuk az udvarias integetést, fejhajtást, biccentést és a szóbeli üdvözlést.
 • Köhögést és tüsszentést papírzsebkendőbe végezd, és utána dobd a szemetesbe.
 • Időközönként dörzsöld át kezeidet az állványokra kihelyezett automata adagolású kézfertőtlenítő szerrel.
 • És a legfontosabb, hogy őrizzétek meg a nyugalmatokat! Ha a megfázás tüneteit tapasztalod magadon, kérjük szintén ne látogasd a termünket!

A fertőzés megelőzése érdekében az alábbi intézkedések és lépések történtek a Korona Fitnessben:

 • Alkoholos kéz- és felület fertőtlenítők vannak a WC-ékben.
 • Jézmosóink fertőtlenítő hatású, folyékony szappannal vannak feltöltve, és azok használatához magyar és angol nyelvű tájékoztatót is mellékeltünk.
 • Kihelyzetünk kézfertőtlenítő állványokat a teremben, hogy azok használatával még több helyen tudjuk biztosítani a fertőtlenítés lehetőségét.
 • Minden törölközőnk forró vízzel és megfelelő mosószeres tisztítás után kerül használatra.
 • A takarítás során is fertőtlenítő hatású tisztítószereket használunk.

FONTOS TUDNI, hogy a lipid réteggel körbevont vírust egy alapos, szappanos, melegvizes kézmosás is eltávolítja és hatástalanítja, megakadályozva a fertőzés lehetőségét. Nézzétek meg a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Epidemiológiai Tanszékének edukációs videóját a helyes kézmosás lépéseiről és a kézfertőtlenítő folyadék használatáról.

A mostani járványért a COVID-19, azaz a Korona Vírus SARS-Co V-2 (fajához tartozó, azon belül a Corona virid AE család, 4. csoportjába, tartozó pozitív szálú ssRNS) vírus a felelős. Jelenleg még nem létezik hatékony vakcina az új koronavírus-fertőzés ellen (a nagy vakcinagyártók már fejlesztik a védőoltást), de a hagyományos védekezési módszerekkel, alapvető higiéniai szabályok betartásával, gyakori kézmosással, fertőtlenítőszerek használatával, és gyanú esetén indokolt önkéntes elkülönüléssel (pl. betegekkel történt érintkezés, a betegséggel érintett területen való megfordulás esetén) megelőzhető, illetve elkerülhető a fertőzés veszélye. Érdemes megnézni Győrfi Pál (az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének) tájékoztatóját a lehetséges óvintézkedésekről a Magyarország Kormánya hivatalos videó csatornáján.

FACEBOOK
Kérdezze szakértőnket
 
nem találta a megfelelő választ?
kérdezzen ön is!